RTU vizīte Florences universitātē

No 18. līdz 22. martam Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs, Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa, kā arī Juridiskais departaments Erasmus programmas ietvaros īstenoja starpstruktūru pieredzes apmaiņas braucienu uz vienu no RTU sadarbības universitātēm Itālijā – Florences universitāti.

Vizītes mērķis bija pieredzes un zināšanu apmaiņa, aptverot tādas jomas kā intelektuālais īpašums, tehnoloģiju pārnese, sadarbība ar industriju, publikācijas, zinātnes finansējums un kvalitātes izvērtēšana.

RTU pārstāvji iepazinās ar Florences universitātes darbības virzieniem, struktūru, dalību starptautiskajos projektos un sadarbību ar ārvalstu augstskolām, kā arī ar atsevišķu universitātes struktūrvienību īstenotajām aktivitātēm.

Vizītes ietvaros tika apmeklēts Florences universitātes inkubators, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju departaments, kur bija iespēja gūt informāciju par tā pārraudzībā esošo laboratoriju galvenajiem pētījumu virzieniem un to īstenoto sadarbību ar uzņēmumiem.

Pieredzes apmaiņas brauciena laikā tika iegūtas zināšanas un idejas zinātniskās darbības uzlabošanai un tehnoloģiju pārneses attīstībai RTU, kā arī nodibināti jauni kontakti un pārrunātas potenciālās sadarbības jomas.

Laila Eliņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs
Linda Šufriča, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs

ERAF logo